Εύκολες συνταγές

Συνταγή αρνιού ώμου στο Airfryer

Συνταγή για ώμους αρνιού στο Airfryer

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτή η συνταγή Lamb Shoulder στο Airfryer είναι ένα απολαυστικό πιάτο που συνδυάζει τρυφερή και ζουμερή αρνητική σπάλα με ένα τραγανό και γευστικό εξωτερικό, όλα παρασκευασμένα στην άνεση μιας φριτέζας αέρα. Το αποτέλεσμα είναι ένα λαχταριστό κεντρικό κομμάτι για κάθε ειδική περίσταση ή ψητό της Κυριακής. Η φριτέζα αέρα βοηθά στην επίτευξη αυτής της τέλειας ισορροπίας του ζουμερού κρέας στο εσωτερικό και μιας χρυσής κρούστας στο εξωτερικό, ενώ μειώνει επίσης τον χρόνο μαγειρέματος σε σύγκριση με το παραδοσιακό ψήσιμο στο φούρνο.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

3 λίβρες
Αρνίσια ωμοπλάτη

4 γαρίφαλα
Σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας
Ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας
Αποξηραμένο δεντρολίβανο

1 κουταλάκι του γλυκού
Αποξηραμένο θυμάρι

1 κουταλάκι του γλυκού
Πάπρικα

Για γεύση
Αλάτι και πιπέρι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτή τη νόστιμη συνταγή για ώμους αρνιού στο Airfryer, θα ετοιμάσετε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Φριτέζα αέρα
  • Μαχαίρι και ξύλο κοπής
  • Μπολ ανάμειξης
  • Μεζούρες
  • Μλαβίδες ή σπάτουλα
  • Φύλλο αλουμινίου (προαιρετικό)
  • Πιατέλα σερβιρίσματος

Προετοιμασία

1. Marinating the Lamb Shoulder:

– Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αποξηραμένο δεντρολίβανο, το αποξηραμένο θυμάρι, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
– Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.
– Το κρίνει στο αρνίσια σπάλα και τρίψτε το μείγμα της μαρινάδας σε όλο το κρέας, φροντίζοντας να έχει καλυφθεί.
– Αφήστε την αρνητική σπάλα να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ή ιδανικά όλη τη νύχτα, για να εμποδιστούν οι γεύσεις.

2. Προετοιμασία της φριτέζας αέρα:

– Προθερμάνετε τη φριτέζα σας στους 375°F (190°C) για περίπου 5 λεπτά.

3. Μαγειρεύοντας την ώμη του αρνιού:

– Το αυτοκίνητο το μαριναρισμένο αρνί στο καλάθι της φριτέζας με αέρα.
– Μαγειρέψτε για περίπου 30-40 λεπτά, αναποδογυρίζοντας μέχρι τη μέση, μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 145°F (63°C) για μέτρια σπάνια ή 160°F (71°C) για μέτρια ετοιμότητα.
– Για πιο καλοψημένο αρνάκι, μαγειρέψτε για άλλα 5-10 λεπτά.
– Εάν θέλετε, καλύψτε χαλαρά την ώμη του αρνιού με αλουμινόχαρτο κατά τα τελευταία 10 λεπτά του μαγειρέματος για να αποφύγετε το υπερβολικό μαύρισμα.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για ώμους αρνείται περίπου 2 ώρες, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου μαριναρίσματος. Ωστόσο, εάν προτιμάτε μια πιο έντονη γεύση, μπορείτε να μαρκάρετε την ώμη αρνιού για μια νύχτα, κάτι που θα παρατείνει τον συνολικό χρόνο προετοιμασίας.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι έχετε στρώσει ολόκληρη την ώμη του αρνιού με τη μαρινάδα, φροντίζοντας να καλύπτονται καλά όλες οι πλευρές. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμο για τη μεγιστοποίηση της γεύσης.
– Για ομοιόμορφο μαγείρεμα και ροδισμό, αναποδογυρίστε την ώμη του αρνιού μέχρι τη μέση της διαδικασίας μαγειρέματος χρησιμοποιώντας λαβίδες ή σπάτουλα.
– Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο κρέας για να ελέγξετε την θερμοκρασία της ωμοπλάτης του αρνιού. Αυτό θα πει ότι θα μαγειρευτεί στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας.
– Αφήστε την αρνησια σπάλα να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά πριν την κόψετε σε φέτες. Αυτό επιτρέπει στους χυμούς να αναδιανεμηθούν, με αποτέλεσμα ένα πιο τρυφερό και γευστικό κρέας.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
400

Συνολικό Λίπος
28 g

Πρωτεΐνη
35 g

Υδατάνθρακες
1g

Ίνα
0g

Ζάχαρη
0g

Χοληστερόλη
110 mg

Νάτριο
350 mg

Βιταμίνη Α
2%

Βιταμίνη C
2%

Ασβέστιο
2%

Σίδερο
20%

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε το χυμώδες Lamb Shoulder ως κεντρικό στοιχείο για την ειδική περίσταση ή το ψητό της Κυριακής. Συνδυάστε το με γευστικές πλευρές όπως ψητές πατάτες, ψητά λαχανικά ή μια φρέσκια πράσινη σαλάτα. Μπορείτε επίσης να σερβίρετε με ζελέ μέντας ή μια πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού για να συμπληρώσετε τον πλούτο του αρνιού.

Συνθήκες αποθήκευσης

Εάν έχετε υπολείμματα, αφήστε το ψημένο αρνί να κρυώσει εντελώς πριν αποθηκεύσετε. Τυλίξτε το σφιχτά σε αμινόχαρτο ή το δοχείο σε αεροστεγές και φυλάξτε το στο ψυγείο. Εάν αποθηκευτεί σωστά, η ώμη του αρνιού θα παραμείνει φρέσκια για έως και 3-4 ημέρες. Κατά το ξαναζέσταμα, βεβαιωθείτε ότι ο κρέας φτάσει σε μια ασφαλή θερμοκρασία 165°F (74°C) για να διατηρήσει την ποιότητά του.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

The Lamb Shoulder Reciper στο Airfryer προσφέρει πολλά για την υγεία λόγω των θρεπτικών συστατικών του:

  • Αρνίσια ωμοπλάτη: Είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας και βασικών θρεπτικών συστατικών όπως ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και η βιταμίνη Β12. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά υποστηρίζουν την ανάπτυξη των μυών, προάγουν την υγεία του εγκεφάλου και ενισχύουν τα επίπεδα ενέργειας.

  • Σκόρδο: Γνωστό για τις ισχυρές φαρμακευτικές του ιδιότητες, το σκόρδο περιέχει ενώσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

  • Ελαιόλαδο: Πλούσιο σε υγιή μονοακόρεστα λίπη, το ελαιόλαδο είναι ευεργετικό για την υγεία της καρδιάς. Παρέχει επίσης αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις οδηγίες.

  • Αποξηραμένο δεντρολίβανο και θυμάρι: Αυτά τα βότανα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της φλεγμονής και στην προστασία από την κυτταρική βλάβη. Προσθέτουν επίσης υπέροχες γεύσεις στο πιάτο.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για ώμους αρνιού στο Airfryer, ίσως σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  1. Τγανητό ολόκληρο κοτόπουλο στον αέρα: Αυτή η συνταγή για τη φριτέζα για να μαγειρέψει ένα ζουμερό και γευστικό ολόκληρο κοτόπουλο με τηγανή πέτσα, ιδανικό για ένα οικογενειακό γεύμα.

  2. Χοιρινή μπριζόλα με αέρα: Ανακαλύψτε έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο για να ετοιμάσετε τρυφερές και νόστιμες χοιρινές μπριζόλες χρησιμοποιώντας τη φριτέζα αέρα. Είναι μια νόστιμη εναλλακτική λύση για τις παραδοσιακές μεθόδους τηγανίσματος ή ψησίματος.

  3. Air Fryer Salmon: Απολαύστε ένα υγιεινό και νόστιμο πιάτο σολομού μαγειρεμένο στη φριτέζα αέρα. Το αποτέλεσμα είναι ένα υγρό και ξεφλουδισμένο ψάρι με ένα ικανοποιητικό τραγανό στο εξωτερικό.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτήν τη Συνταγή με ώμους αρνιού στο Airfryer προέρχεται από διάσημους σεφ που έχουν κατακτήσει την τέχνη του μαγειρέματος με φριτέζα αέρα. Σεφ όπως ο Gordon Ramsay και ο Jamie Oliver έχουν διαδώσει τη χρήση φριτέζων αέρα για την εφαρμογή τραγανής υφής και χυμώδεις γεύσεις σε διάφορα πιάτα. Οι καινοτόμοι συνταγές και οι τεχνικές τους έχουν εμπνεύσει οικιακούς μάγειρες σε όλο τον κόσμο να εξερευνήσουν τις δυνατότητες του τηγανίσματος στον αέρα.

Λοιπόν, ας απελευθερώσουμε τη γαστρονομική μας δημιουργικότητα και ας αφεθούμε στη νοστιμιά αυτής της συνταγής Lamb Shoulder στο Airfryer. Οι γευστικοί κάλυκες και οι καλεσμένοι σας θα εντυπωσιαστούν από το τρυφερό, γευστικό αρνητικό που αναδύεται από τη φριτέζα σας. Απολαμβάνω! 🍖😋

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button