Εύκολες συνταγές

Συνταγή για ζυμαρικά με σπανάκι

Συνταγή για ζυμαρικά με σπανάκι

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά με σπανάκι είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός γεύσεων και υφών που θα ικανοποιήσει τους γευστικούς σας κάλυκες. Είναι ένα τέλειο πιάτο για τους λάτρεις των ζυμαρικών που θέλουν να ενσωματώσουν μερικά χόρτα στο γεύμα τους. Το βασικό συστατικό, το σπανάκι, προσθέτει ένα ζωηρό χρώμα και μια υγιεινή δόση θρεπτικών συστατικών σε αυτό το ανακουφιστικό πιάτο ζυμαρικών. Με την κρεμώδη σάλτσα, τα τρυφερά ζυμαρικά και την τυρώδη επικάλυψη, αυτή η συνταγή είναι βέβαιο ότι θα γίνει αγαπημένη της οικογένειας!

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικά
Ποσότητα

Ζυμαρικά
8 ουγγιές

Φρέσκο ​​σπανάκι
4 φλιτζάνια

Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας

Σκόρδο (ψιλοκομμένο)
3 γαρίφαλα

Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 μεσαίου μεγέθους

Ντομάτες (κομμένες σε κύβους)
2 φλιτζάνια

Βαριά κρέμα
1 φλιτζάνι

τριμμένη παρμεζάνα
½ φλιτζάνι

Τυρί μοτσαρέλα (τριμμένο)
1 φλιτζάνι

Αλάτι
Για γεύση

Μαύρο πιπέρι
Για γεύση

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτή τη νόστιμη συνταγή για ζυμαρικά με σπανάκι, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μεγάλη κατσαρόλα για το βράσιμο ζυμαρικών
  • Τρυπητό για να στραγγίξετε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά
  • Ταψί για το ψήσιμο των ζυμαρικών
  • Κουτάλι ή σπάτουλα ανάμειξης για ανακάτεμα

Βεβαιωθείτε ότι έχετε μετρήσει και προετοιμάσει όλα τα υλικά πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα. Αυτό θα βοηθήσει στη βελτιστοποίηση της διαδικασίας μαγειρέματος και θα διασφαλίσει ότι όλα πάνε ομαλά.

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C).
2. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει.
3. Προσθέστε τα ζυμαρικά στο βραστό νερό και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
4. Όσο ψήνονται τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
5. Σοτάρουμε στο τηγάνι το ψιλοκομμένο σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να μυρίσουν και να ροδίσουν ελαφρώς.
6. Προσθέστε τις ντομάτες σε κύβους στο τηγάνι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
7. Ρίξτε μέσα το φρέσκο ​​σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί.
8. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την παχύρρευστη κρέμα, ανακατεύοντας απαλά να ενωθούν όλες οι γεύσεις.
9. Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση.
10. Στραγγίζουμε τα βρασμένα ζυμαρικά με τρυπητό και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με το κρεμώδες μείγμα σπανάκι.
11. Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα ζυμαρικά.
12. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψί και πασπαλίζετε από πάνω τριμμένη μοτσαρέλα.
13. Τοποθετήστε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να λιώσει και να αφρατέψει το τυρί.
14. Μόλις ψηθεί, αφαιρέστε το σκεύος από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για ζυμαρικά με σπανάκι είναι περίπου 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που απαιτείται για να βράσουν τα ζυμαρικά, να ετοιμάσετε την κρεμώδη σάλτσα σπανακιού και να συναρμολογήσετε το πιάτο για ψήσιμο. Ο πραγματικός χρόνος μαγειρέματος στο φούρνο είναι περίπου 20 λεπτά. Έτσι, μέσα σε μια ώρα, μπορείτε να έχετε ένα νόστιμο πιάτο ζυμαρικών έτοιμο να το απολαύσετε!

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan, αυτή η συνταγή μπορεί να τροποποιηθεί κάνοντας μερικές αντικαταστάσεις συστατικών. Ακολουθούν ορισμένες συστάσεις:

  • Αντικαταστήστε τα κανονικά ζυμαρικά με ζυμαρικά φιλικά για βέγκαν που παρασκευάζονται από συστατικά όπως σιμιγδάλι ή αλεύρι ρεβιθιού.
  • Αντικαταστήστε την παχύρρευστη κρέμα με μια φυτική εναλλακτική, όπως κρέμα καρύδας ή κρέμα κάσιους.
  • Χρησιμοποιήστε vegan τυρί παρμεζάνα ή θρεπτική μαγιά αντί για τριμμένη παρμεζάνα.
  • Επιλέξτε τυρί βίγκαν μοτσαρέλα για την επικάλυψη. Υπάρχουν πολλές επιλογές χωρίς γαλακτοκομικά διαθέσιμα σε παντοπωλεία ή μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας vegan τυρί χρησιμοποιώντας ξηρούς καρπούς ή τόφου.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Όταν βράζετε τα ζυμαρικά, προσθέστε μια γενναιόδωρη ποσότητα αλατιού στο νερό. Αυτό βοηθά στο να καρυκεύονται τα ζυμαρικά από μέσα.
– Προσέξτε να μην παραβράσετε τα ζυμαρικά κατά τη διάρκεια του βρασμού, γιατί θα συνεχίσουν να ψήνονται στο φούρνο αργότερα.
– Το σοτάρισμα του σκόρδου και του κρεμμυδιού μέχρι να ροδίσουν, προσθέτει βάθος γεύσης στο πιάτο.
– Φροντίστε να μαραίνετε καλά το σπανάκι πριν προσθέσετε την κρέμα. Αυτό διασφαλίζει ότι το σπανάκι κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το πιάτο.
– Αλατοπιπερώνετε την κρεμώδη σάλτσα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Δοκιμάστε και προσαρμόστε όπως χρειάζεται.
– Για μια πιο απολαυστική εκδοχή, μπορείτε να προσθέσετε μαγειρεμένο μπέικον ή ψητό κοτόπουλο στα ζυμαρικά πριν τα ψήσετε.
– Κατά το ψήσιμο, προσέχετε το πιάτο για να μην καεί το τυρί. Εάν χρειάζεται, σκεπάστε το πιάτο χαλαρά με αλουμινόχαρτο για να προστατεύσετε το τυρί ενώ το αφήνετε να λιώσει.
– Αφήστε τα ψημένα ζυμαρικά να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά πριν τα σερβίρετε. Αυτό βοηθά τις γεύσεις να ενωθούν μεταξύ τους και διευκολύνει τον χειρισμό κατά το σερβίρισμα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα ζυμαρικών φούρνου με σπανάκι:

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
400

Πρωτεΐνη
15 g

Υδατάνθρακες
45 g

Παχιά
18g

Ίνα
5 g

Ασβέστιο
250 mg

Σίδερο
3 mg

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε τα ζυμαρικά με σπανάκι, μπορείτε απλά να τα μοιράσετε σε ατομικά πιάτα ή μπολ. Γαρνίρετε με μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού ή πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα για μια επιπλέον νότα γεύσης. Αυτό το πιάτο συνδυάζεται καλά με μια συνοδευτική σαλάτα ντυμένη με ελαφριά βινεγκρέτ ή μερικά κριτσίνια σκόρδου για βουτιά στην κρεμώδη σάλτσα.

Για παρουσίαση, μπορείτε να τακτοποιήσετε μερικά κρατημένα φύλλα σπανακιού πάνω από τα ψημένα ζυμαρικά για να δημιουργήσετε μια ελκυστική πράσινη γαρνιτούρα. Μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για μεγαλύτερη οπτική γοητεία.

Αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερη ποικιλία στο γεύμα σας, σκεφτείτε να σερβίρετε τα ζυμαρικά μαζί με λαχανικά στον ατμό, όπως μπρόκολο ή ψητά ντοματίνια. Αυτές οι προσθήκες όχι μόνο ενισχύουν τη θρεπτική αξία, αλλά παρέχουν επίσης αντίθετες υφές και χρώματα στο πιάτο.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Τα ζυμαρικά φούρνου σπανακιού θα παραμείνουν φρέσκα για έως και 3 ημέρες. Για να ξαναζεστάνετε, μεταφέρετε μεμονωμένες μερίδες σε ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και ζεστάνετε σε μικρά διαστήματα, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να ζεσταθεί. Εναλλακτικά, μπορείτε να το ξαναζεστάνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 350°F (175°C) για περίπου 15 λεπτά.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η συνταγή για ζυμαρικά φούρνου με σπανάκι περιλαμβάνει πολλά συστατικά που προσφέρουν οφέλη για την υγεία. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

  • Σπανάκι: Με βιταμίνες A, C και K, καθώς και με σίδηρο και φυλλικό οξύ, το σπανάκι υποστηρίζει την υγιή όραση, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην πήξη του αίματος.
  • Ντομάτες: Πλούσιες σε αντιοξειδωτικά όπως το λυκοπένιο, οι ντομάτες συμβάλλουν στην καρδιαγγειακή υγεία και μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου.
  • Σκόρδο: Γνωστό για τις πιθανές του ιδιότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού, το σκόρδο περιέχει επίσης ενώσεις που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων χοληστερόλης.
  • Ελαιόλαδο: Πηγή μονοακόρεστων λιπών και αντιοξειδωτικών, το ελαιόλαδο προάγει την υγεία της καρδιάς και μειώνει τη φλεγμονή.
  • Ζυμαρικά ολικής αλέσεως: Φτιαγμένα από δημητριακά ολικής αλέσεως, παρέχουν περισσότερες φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα σε σύγκριση με τα επεξεργασμένα ζυμαρικά, βοηθώντας την πέψη και παρέχοντας διαρκή ενέργεια.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για ζυμαρικά με σπανάκι, μπορεί να σας αρέσουν και αυτά τα παρόμοια πιάτα:

  1. Κρεμώδη ζυμαρικά με σπανάκι και μανιτάρια
  2. Κοχύλια γεμιστά με σπανάκι και ρικότα
  3. στήθος κοτόπουλου με γεμιστό σπανάκι και φέτα
  4. Dip με σπανάκι και αγκινάρα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button