Συνταγές

Μια καυτή γεύση από τη Βραζιλία: Συνταγή Quindim

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου, όπου θα μοιραστώ μαζί σας μια απολαυστική απόλαυση από τη ζωντανή χώρα της Βραζιλίας: το Quindim! ☕️Αυτό το λαχταριστό επιδόρπιο είναι ένα πραγματικό στολίδι που αναδεικνύει τέλεια τις πλούσιες γεύσεις και την πολιτιστική κληρονομιά της βραζιλιάνικης κουζίνας. 🍯Με καταγωγή από τη βορειοανατολική περιοχή της Βραζιλίας, το Quindim είναι μια παραδοσιακή γλυκιά απόλαυση που έχει κερδίσει δημοτικότητα όχι μόνο σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και σε όλο τον κόσμο. 🥕Φτιάχνεται κυρίως με κρόκους αυγών, ζάχαρη και τριμμένη καρύδα, με αποτέλεσμα ένα παραδεισένιο μείγμα από κρεμώδεις, γλυκές και τροπικές γεύσεις.
🍓

Το όνομα του Κουίντιμ προέρχεται από τη λέξη «quindimbo», που σημαίνει «κύριος» ή «κομψός» στην αφρικανική γλώσσα Μπαντού. 🥟Το χρυσαφί χρώμα, η λεία υφή και η σαγηνευτική γεύση αυτού του γλυκού ενσωματώνουν πράγματι την κομψότητα σε ένα πιάτο. 🍊Το γυαλιστερό λούστρο προσθέτει μια δελεαστική πινελιά, καθιστώντας το οπτικά ελκυστικό και ακαταμάχητο τόσο για τα μάτια όσο και για τους γευστικούς κάλυκες. 🍫Το Quindim είναι βασικό σε βραζιλιάνικες οικογενειακές συγκεντρώσεις, γιορτές, ακόμη και σε καταστήματα street food.
🍉

Συστατικά

  • 10 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα (χωρίς ζάχαρη)
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • Επιπλέον βούτυρο για το άλειμμα των φορμών
  • Ζάχαρη κρυσταλλική για την επικάλυψη των καλουπιών

Προετοιμασία

1. 🍩Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C).
🍏

2. 🥩Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τους κρόκους των αυγών μέχρι να ομογενοποιηθούν.
🍴

3. 🍫Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη ενώ συνεχίζετε το χτύπημα, φροντίζοντας το μείγμα να γίνει ωχρό και κρεμώδες.
🍆

4. 🥣Ενσωματώστε την τριμμένη καρύδα στο μείγμα των κρόκων του αυγού, ακολουθούμενη από το λιωμένο βούτυρο, το νερό και το εκχύλισμα βανίλιας. 🥒Ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν πλήρως.
🍻

5. 🍤Πάρτε τα ατομικά σας μικρά φορμάκια ή τα ραμεκινάκια και αλείψτε τα γενναιόδωρα με βούτυρο. 🍳Στη συνέχεια, καλύψτε το εσωτερικό κάθε φόρμας με κρυσταλλική ζάχαρη, αφαιρώντας τυχόν περίσσεια.
🍯

6. Γεμίζουμε κάθε φόρμα με το έτοιμο μείγμα quindim, αφήνοντας λίγο χώρο στο επάνω μέρος για να φουσκώσει κατά το ψήσιμο.

7. Τοποθετούμε τις γεμισμένες φόρμες σε ένα ταψί και τις μεταφέρουμε προσεκτικά στον προθερμασμένο φούρνο.

8. Ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να δέσει η κορυφή των κιντίνων. Μπορείτε να δοκιμάσετε την ετοιμότητά τους βάζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο — αν βγει καθαρή, είναι έτοιμα!

9. Μόλις τελειώσετε, αφαιρέστε τις φόρμες από το φούρνο και αφήστε τις να κρυώσουν εντελώς πριν ξεφορμάρετε τις κινδίνες.

10. Για να ξεφορμάρετε, περάστε ένα μαχαίρι γύρω από τις άκρες κάθε φόρμας και αναποδογυρίστε τα απαλά σε πιάτα σερβιρίσματος.

11. Το Quindim μπορείτε να το απολαύσετε ζεστό ή παγωμένο, οπότε μπορείτε να το σερβίρετε αμέσως ή να το βάλετε στο ψυγείο για μερικές ώρες για να βελτιώσετε τις γεύσεις και να πετύχετε πιο σφιχτή υφή.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτή την απολαυστική συνταγή Quindim είναι περίπου 20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει το χρόνο για τη συναρμολόγηση των συστατικών, το χτύπημα των κρόκων των αυγών και την προετοιμασία των καλουπιών. Ο πραγματικός χρόνος ψησίματος στο φούρνο διαρκεί περίπου 35-40 λεπτά και στη συνέχεια απαιτείται επιπλέον χρόνος ψύξης πριν το ξεφορμάρετε και το σερβίρετε. Συνολικά, από την αρχή μέχρι το τέλος, μπορείτε να περιμένετε περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά για να δημιουργήσετε αυτήν τη βραζιλιάνικη λιχουδιά.

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button